Profesionálna čistiaca firma IB Rein sa zameriava na niektoré špecializované čistiace práce. Povrchová úprava je našou službou, ktorú odborne nazývame otryskávanie alebo pieskovanie. Ide o mechanickú úpravu povrchov na ďalšie spracovanie. Otryskávame kov, betón, železné konštrukcie a iné tvrdé povrchy. Pieskujeme rošty z lakovní, stojany od laku alebo iné povrchy, ktoré vychádzajú z lakovne a potrebujeme ich mať čisté. Povrchy otryskávame vodou a abrazívnym médiom alebo vzduchom a abrazívnym médiom. 



Otryskávanie roštov vodnou technológiou

 
Otryskávanie alebo iným slovom pieskovanie predstavuje najúčinnejší typ úpravy povrchov rôznych materiálov. Používa sa najmä pred konečnou úpravou a jeho výhodou je, že pôsobí ako brúsny materiál. To znamená, že povrch materiálu čistíme zrnkami, ktoré dopadávajú na  povrch a ten pôsobí abrazívne. Tento spôsob úpravy odstraňuje z povrchu čisteného materiálu koróziu- hrdzu, nečistoty i staré nátery. Čistí sa dovtedy, kým je pripravený na nový náter. Používa sa na povrchy ako napríklad kov, liatinu, či ľahké kovy, zliatiny alebo iné farebné kovy. Tajomstvom účinnosti tohto typu čistenia je fakt, že dopad abrazívneho materiálu sa zmení na kinetickú energiu a povrch sa tak opracuje. Výhodou takejto úpravy povrchu je fakt, že predlžuje životnosť upravovaného materiálu a získame tak požadovanú kvalitu povrchu materiálu bez toho aby sme zmenili jeho tvar.

Naše tryskacie kotle odstraňujú veľmi nepoddajné znečistenie


 
Poznáme rôzne stupne prípravy povrchu otryskávaním - pieskovaním. Sa 1 - ľahšie otryskanie pre odstránenie znečistenia pred novým spracovaním. Sa 2 - detailné otryskanie pre odstránenie hrdze, lakov a očistenie zvarov. Sa 2,5 - super detailné pieskovanie pre maximálne odstránenie okují, hrdze a laku. Sa 3 - vizuálne čistý povrch pre kompletné odstránenie hrdze a starých náterov. Povrch je opieskovaný na biely kov. 

Pre ktoré účely používame otryskávanie - pieskovanie?

Odstránenie korózie z povrchov
Odstránenie lakov z kovov, dreva alebo betónu
Predpríprava povrchu na organické povlaky
Zviditeľnenie povrchových vád a poškodení
Čistenie roštov a stojanov z lakovní

 Naše lokality
 
Naša firma IB Rein vám ponúka špičkové otryskávacie - pieskovacie služby v nasledujúcich lokalitách. Bratislava, Staré Mesto, Ružinov, Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Nové Mesto, Rača, Vajnory, Karlova Ves, Dúbravka, Lamač, Devín, Devínska Nová Ves, Lamač, Záhorská Bystrica, Petržalka, Jarovce, Čunovo, Rusovce, Senec, Pezinok, Svätý Jur, Modra, Trnava, Malacky a oblasť Záhorie. Pre iné lokality nás neváhajte tiež kontaktovať. 

Vďaka nášmu pôsobeniu po Slovensku pieskujeme a otryskávame povrchy v nasledovných mestách:
Bratislava, Malacky, Senica, Myjava, Pezinok, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Komárno, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levice, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Čadca, Rimavská Sobota, Hlohovec, Skalica, Zlaté Moravce, Banská Štiavnica, Piešťany, Brezno.
 
 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.