Profesionálne umývanie fotovoltaických panelov realizuje firma IB Rein. Profesionálna čistiaca firma orientovaná na špecifické čistiace práce pôsobí na Slovensku od roku 1994. Ponúkame klasické čistiace a upratovacie služby, na ktorých si zakladáme už roky. Popri upratovacích službách disponujeme aj kvalitnými doplnkovými službami. Venujeme sa tepovaniu kobercov a stoličiek, čistíme priemyselné podlahy, umývame okná vo veľkých výškach, čistíme potrubia a kanalizáciu a v neposlednom rade sa snažíme udržovať poriadok a čistotu v komunálnej sfére. 
 



Zvýšenie výkonu solárnej elektrárne
 
Vedzte, že ak ste do fotovoltaických panelov investovali veľa financií, zaslúžia si dokonalú a nadštandardnú starostlivosť. To znamená pravidelné čistenie panelov od rastlín, výkalov vtákov, prachu, dažďa, či peľu z rastlín. Všetky vymenované dôvody znečistenia tvoria na paneloch vrstvu, ktorá spôsobuje pokles výkonu solárnych panelov. 


Ako čistíme solárne panely?
 
Spôsobov ako sa zbaviť špiny a nečistoty na paneloch je viacero. Ak chcete staviť na kvalitu, vyberte si systém umývacích rotačných kief, ktoré poháňa tlaková čistá voda, v ktorej sa nenachádzajú minerály. Ak si zvolíte tento typ čistenia, na paneloch neostanú žiadne usadeniny vápenatého typu. Práve tie znižujú výkon panelov. Neostanú vám po ňom šmuhy, šetrne panely vyčistia a nenájdete tu ani zvyšky čistiacich prostriedkov. Predstavte si, že výkonnosť panela sa po takomto vyčistení zvýši až o 20%. Ak sa vaše panely nachádzajú na zemi, vieme ich tiež vyčistiť. Periodicita čistenia by mala byť aspoň dva až trikrát za rok. Samozrejme, že to ako často ich budete čistiť závisí od toho akého typu sú, kde sú umiestnené a tiež aké sú klimatické podmienky na danom mieste a tiež od sklonu inštalácie.

V praxi používame na čistenie systém tlakového čističa so solárnymi čistiacimi tyčami alebo ionizovanú vodu, ktorú aplikujeme na povrch pomocou dlhých veľkých teleskopických nadstavcov. Umývanie fotovoltaických panelov znamená umývanie a čistenie bez fľakov a drobných kvapiek. Používame kvalitné systémy na zmäkčovanie vody. Odporúčame umývanie 2x ročne. 

Umývanie solárnych (fotovoltaických panelov) vykonávame pre rodinné domy, firmy, ale aj pre každého zákazníka, ktorý dbá na čistotu svojich panelov. Pôsobíme pre celé územie Slovenska. Našou výhodou je overený a zaručený systém čistenia. Doplnkové služby sú našou veľkou výhodou. Čistíme vo vysokých miestach nedostupné solárne panely alebo umývame sklené plochy. Komplexný balíček profesionálnych čistiacich služieb nájdete u firmy IB Rein. 

Doplnková služba čistenie opláštenia budov

Našou doplnkovou službou je čistenie opláštenia budov. Zameriavame sa na fabriky, business centrá a akúkoľvek budovu. Používame lešenia alebo horolezeckú techniku. Na čistenie používame manuálne čistiace prostriedky alebo výkonné tlakové čističe, pomocou ktorých zmývame špinu z opláštenia budov. 

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.