Umývanie a čistenie citlivých podláh je náročné z dôvodu toho, aby sme novú krytinu nepoškodili. Systém čistenia a vhodnú chémiu by sme mali starostlivo vyberať. Prečítajte si zopár našich postrehov z praxe. Radi by sme vám ozrejmili túto problematiku. Firma IB REIN čistí drevené parkety, laminát, korok, pvc, vinyl, marmoleum, linoleum, teraflex, mramor, travertín, žula, terazzo a iné podlahy profesionálne. Naša činnosť je orientovaná na perfektné podlahy, ktoré majú byť výsledkom našej práce. Podlahy čistíme, renovujeme, impregnujeme, voskujeme, leštíme a lakujeme. Podlahy vieme úplne zmeniť na inú farbu alebo aplikovať vaše firemné logo na podlahu. Na silne namáhané podlahy aplikujeme polyuretánové laky, ktoré majú veľmi silnú ochrannú vrstvu. 




Laminát
Laminátová podlaha patrí medzi veľmi citlivé podlahoviny a preto agresívne čistenie chémiou neobľubuje. Na to, aby ste šetrne vyčistili laminátovú podlahu alebo inú citlivú podlahovinu nechajte si poradiť naším tímom. Na čistenie laminátu a parkiet sa využíva parný čistič so 120 stupňovou parou. Na podlahovú hubicu je potrebné nasadiť uteráčik z mikrovlákna, čím sa šetrne a pohodlne umyjú citlivé povrchy. 

Parkety
Znašanlivosť parkiet a vody nie je moc dobrá. Na parkety by sme nemalli aplikovať veľa vody. Určite nie paru s vysokou teplotou. Kompromis je reálny v používaní mikrovláknových valcov malých umývacích automatov a v používaní parných čističov s ochranným návlekom na hubicu. Základ, ktorý si musíme pamätať - nepoužívať priamo paru a ani vodu.

Drevo
Dreco ako prírodný materiál má jednu nevýhodu. Či ho máte v saune, domácnosti alebo v exteriéry vášho domu veľmi ľahko sa zanáša špinou. V priestoroch, kde je silnejšie znečistenie môžeme mať problém s čistením dreva. Odporúčame tu jednoznačne parné čistenie priamo bez návlekov. Chémii by sme sa mali vyhýbať. Para svojím účinkom nie len dezinfikuje, ale aj čistí. 

Naša firma IB Rein ponúka na výber mopy, umývacie automaty s mikrovláknom a vhodnú chémiu na čistenie drevených, korkových a iných chúlostivých podláh.  Chémiu je dobré použiť s nižším pH. Na tvrdšie podlahy využívame umývací automat s kartáčom a agresívnejšiu chémiu. Pri tomto type podlahy je podstatný prítlak samotnej kefy. 

Čistenie podláh a profesionálna čistiace práce vykonávame v nasledovných mestách a ich blízkych okoliach: Bratislava, Malacky, Senica, Myjava, Pezinok, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Komárno, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levice, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Čadca, Rimavská Sobota, Hlohovec, Skalica, Zlaté Moravce, Banská Štiavnica, Piešťany, Brezno.

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.