Impregnácia kameňa
 
Čistenie a impregnácia kameňa je veľmi častou otázkou od zákazníkov. Impregnovať či neimpregnovať kameň? Čistiace práce vykonávame pravidelne a tým pádom aj kamenné dlažby. Mramor, travertín, bridlica, terazzo, žula a mnohé iné kamenné podlahy čistíme a impregnujeme v exteriéri a interiéri firiem a domácností. Firma IB REIN vám prináša proefesionálne čistiace práce zamerané na maximálny detail. 


 
Poďme na impregnáciu kameňa
Impregnácia kameňa je vhodná, ale aj nie je. V tomto článku v žiadnom prípade nepíšeme, aby ste si vždy a všade naimpregnovali kamenné povrchy. Zákazník sa náš často pýta, či si môže naimpregnovať napríklad pieskovec v okolí bazéna. Áno, samozrejme, všetko je možné. Pri impregnácii veľmi savých povrchov ako je pieskovec musíme impregnovať až 4 krát z dôvodu, aby sme impregnačný prostriedok riadne vmasírovali do povrchu. Následne sa všetko zalešťuje. Po týchto krokoch máte veľmi dobre ošetrený a naimpregnovaný kamenný povrch.



Impregnácia kameňa, čo to vlastne je?
Pri impregnácii kameňa používame také impregnačné prostriedky, ktoré nevytvoria ochrannú vrstvu nad kameňom, ale vo vnútri kameňa. A viete prečo? Pretože kameň je prírodný materiál a musí dýchať. V prípade, že by sme natiahli na kamennú podlahu také chemické prostriedky, ktoré by boli na báze laku vytvorí sa ochranný film, ktorý zabráni prieniku vzduchu a dažďa. Je nutné používať profesionálne chemické prostriedky tak, aby sme chránili povrch a zároveň umožnili kameňu dýchať.

Čistenie a leštenie kameňa
Firma IB REIN realizuje profesionálne čistiace práce, ktoré sú vhodné pre domácnosti a firmy. Kamenné podlahy nájdete všade. My sme špecializujeme na perfektné úpravy kamenných podláh s dôrazom na maximálny detail. Používame pri čistení kameňov diamantovú čistiacu techniku, ktorá povrch jemne obrusuje a zároveň renovuje.
 
Kde a kedy odporúčame impregnovať kameň
Kamenné podlahy v interiéri sa logicky môžu čistiť a impregnovať kedykoľvek. Je nutné vypnúť podlahové kúrenie a s prácami sa môže začať. V exteriéroch prichádza impregnácia kamenných podláh a kameňa počas dní, kedy je slnečno a teplota vystúpi na viac ako 10 stupňov Celzia. Najviac impregnované sú kamenné dlažby ako je travertín, mramor a pieskovec v okolí bazénov.
 
Naše služby nájdete v nasledovných mestách a ich okoliach: Bratislava, Nové Zámky, Žilina, Malacky, Trnava, Nitra, Trenčín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Prešov, Čadca, Banská Bystrica, Brezno.

 
Viac o nás nájdete na web stránkach:

www.ibrein.sk
www.perfektnepodlahy.sk
www.industrialcleaning.sk
www.tryskaniesuchymladom.sk
 
 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.