PRAKTICKÉ RADY PRE PRÁCU S VYSOKOTLAKOVÝM ČISTIČOM
 
Pripravili sme pre vás zoznam užitočných tipov a trikov, ktoré vám poslúžia v prípade bežných otázok a vyriešia pochybnosti, ktoré by ste ohľadom vysokotlakového čističa Kärcher mohli mať. Majte však na pamäti, že v niektorých prípadoch je lepšie zavolať špecializovanú kamennú predajňu Kärcher, než sa snažiť riešiť vzniknutý problém na vlastnú päsť.

Spotreba vody a použitie čistiacich prostriedkov
Prvé otázky zákazníkov ohľadom vysokotlakového čističa Kärcher sa bežne spájajú s témou vody. Preto by sme chceli povedať, že v závislosti od druhu použitého zariadenia predstavuje prietok spotrebovanej vody od 230 do 2500 litrov za hodinu, vďaka čomu je úspornejším riešením než obyčajná záhradná hadica (ak berieme do úvahy nižšie prietoky vody). Nehovoriac o tom, že narábanie s týmto strojom je rýchlejšie a efektívnejšie, keďže pracuje na báze čerpadla poháňaného elektrinou, vďaka čomu môže tlak vody dosiahnuť do 2800 bar. Pokiaľ máte túto možnosť k dispozícii, môžete čistič navyše napájať aj dažďovou vodou, ktorú ste predtým zachytili do suda, v tomto prípade však nezabudnite na použitie sacej hadice vybavenej filtrom.
 
Rozdelenie tlakových čističov podľa tlaku a prietoku vody:
1. prietok vody 300l/h s tlakom do 150 bar- klasický tlakový čistič vhodný pre domácnosť
2. prietok vody 600l/h s tlakom 170 bar- tlakový čistič pre domácnosť s vyššou čistiacou silou
3. prietok vody 1000 l/h s tlakom 250 bar- profesionálny tlakový čistič pre stavebníctvo
4. prietok vody 1000 l/h s tlakom 500 bar- profesionálny tlakový čistič pre otryskávanie
5 prietok ovdy 2500 l/h s tlakom 150 bar- profesionálny tlakový čistič na zmývanie veľkého množstva špiny



Niektorí zákazníci využívajú vysokotlakový čistič pre odstraňovanie nečistôt z povrchu ich automobilu, vyčistí však len tú najviditeľnejšiu špinu a preto je pre detailnejšie čistenie vhodné siahnuť po úmyvacej kefe a špeciálnom autošampóne. Pokiaľ pracujete so zariadeniami Kärcher, použite pre ich čistenie produkty rovnakej značky, nakoľko v opačnom prípade strácate nárok na záruku. 

Základný vysokotlakový čistič Kärcher s tlakom 150 bar- HD 6/15 Kärcher

 
Potenciálne problémy a ich možné riešenie
Ak sa vám stalo, že tlakový čistič nevyvíja tlak, môžete skontrolovať, či je primerane pripojený k prívodu vody, či pracujete s vhodným príslušenstvom alebo vyčistiť sitko. Pokiaľ sa počas narábania s ním čistič opakovane vypne, zamerajte vašu pozornosť na trysku, aby ste ju vyčistili, zistili, či používate vhodný typ trysky a či ňou prechádza požadované množstvo vody. Pri ťažkostiach s motorom, ktorý sa ani pri opakovaných pokusoch nedáva do pohybu, sa dá overiť poistka s prívodom prúdu alebo hlavný vypínač.

Niekedy môže nastať aj situácia, počas ktorej má vysokotlakový čistič problém s nasávaním špeciálneho čistiaceho prostriedku. V tomto momente preverte, či sa vôbec tento prostriedok nachádza v nádrži, ktorá je preň určená. Na škodu nemusí byť ani čistenie sacieho filtra s pomocou vody, aby sa nezalepil a nefunkčnosť tiež mohla spôsobiť poškodená sacia hadica. Obráťte sa na špecialistov (kamenná predajňa Kärcher Bratislava) v prípade prehriateho motora, pochybenia hlavného vypínača, zaseknutia prepadového ventilu, netesniacich ventilov, úniku vody prípadne oleja z čističa alebo zasekávania tlakového spínača či riadiaceho piestu.

V našej predajni nájdete vysokotlakové čističe Kärcher s samostatným motorom- bez potreby použitia elektrickej energie
 
 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.