DEZINFEKCIA HORÚCOU PAROU
 
Tentokrát vám prezradíme tie najdôležitejšie informácie, ktoré by ste mali vedieť o parnom čistení. Zameriame sa predovšetkým na jeho využitie aj účinky v praxi a zároveň spoznáte hlavné prednosti dezinfekcie s pomocou horúcej pary. Firma IB REIN poskytuje profesionálne čistiace práce pre firmy, priemysel a domácnosti. V našich radoch nájdete aj niektoré zaujímavé doplnkové čistiace služby. Čistenie horúcou parou sme si vybrali zámerne pre efektívnosť pary a jej ekologický aspekt. 






V akých situáciach vám para poslúži?
Existujú rôzne čistiace procesy, ktorých priebeh a aplikácia v praktickom živote môže byť veľmi rôznorodá. Jedným z týchto procesov je parné čistenie na báze horúcej pary, ktorá je schopná efektívne odstrániť aj špinu nahromadenú za dlhšiu dobu a zároveň dokáže preniknúť tiež do hrubších objektov, ako sú napríklad koberce alebo matrace. Teplota pary sa v závislosti od použitého prístroja pohybuje približne v rozsahu 100 až 175 stupňov Celzia a pri svojom pôsobení vytvára účinný a intenzívny kondenzačný efekt, ktorý si je schopný poradiť s baktériami, mikróbami, plesňami či hubami. Tie sa všeobecne vytvárajú predovšetkým vo vlhkom prostredí, pre ktoré je tak dezinfekcia horúcou parou ideálnym riešením, či ju už využijete pre čistenie vaní, sprchovacích kútov alebo zrkadiel v kúpeľni.

Na parné čistenie sa možno spoľahnúť aj za účelom odstraňovania prachu a roztočov, čo ocenia obzvlášť osoby s náchylnosťou k rôznym alergiám a tiež astmatici. Prach sa dá odstrániť zo záclon, žalúzií, radiátorov, izbových rastlín či čalúnenia, ako aj z miest s horšou dostupnosťou. Vzhľadom k tomu, že pri tomto spôsobe dezinfekcie nie sú potrebné žiadne chemické prostredky ani pri ňom nevzniká žiadny odpad, je teda ohľaduplnejšie k životnému prostrediu a zároveň nedráždi ani tie najcitlivejšie nosy. V neposlednom rade sa hodí pre dezinfikovanie hračiek vašich ratolestí, odstraňovanie mastnoty z bicykla a čistenie podláh a to tak v interiéri, ako aj v exteriéri.

Čistenie a dezinfekcia priemyselných kuchýň parou


Čím parné čistenie vyniká?
Ponúkame vám maximálne účinné parné čistenie, pre ktoré nepredstavuje znečistenie v menšom a strednom rozsahu žiadny problém. Hodí sa do priestorov s veľkosťou do 100 metrov štvorcových, kde ničí baktérie, vírusy a rôzne mikroskopické choroboplodné zárodky.  Pri našej práci sa spoliehame predovšetkým na dvojkomorové parné čističe, ktoré sú v porovnaní so svojimi jednokomorovými alternatívami omnoho praktickejšie, keďže sa s nimi dá narábať rýchlejšie bez potreby neustáleho vlievania vody do časti, v ktorej sa zohrieva a postupne mení na paru s vysokou teplotou.

Pri výbere vhodného parného čističa zohľadňujeme viaceré technické parametre, ako je napríklad rýchlosť vypúšťania pary z prístroja či jeho tlak a príkon. Tie najpokrokovejšie parné zariadenia sú schopné vykonávať súčasne parné čistenie aj vysávanie. To môže byť atraktívnou možnosťou nielen pre rodinné domácnosti, ale aj firemné priestory či obchodné prevádzky a netreba sa pritom báť žiadnych negatívnych účinkov ani pre ľudí ani pre ich domácich miláčikov. V praxi sa navyše dezinfekcia horúcou parou ukázala v mnohých prípadoch efektívnejšia než alternatívne čistiace metódy vzhľadom k tomu, že preniká hlbšie do čistených štruktúr a odstráni tak ťažšie dostupnú aj zanesenú špinu.

Čo sa dezinfekcii horúcou parou oplatí vedieť
Vzhľadom k svojej vysokej teplote a prieniku do hĺbky vám dezinfekcia horúcou parou poskytne podobné výsledky ako chemická dezinfekcia, v porovnaní s ktorou však nie je škodlivá ani pre zdravie ani okolité prostredie. Používanie parného čističa sa pritom nespája s veľkou spotrebou energie, keďže elektrický prúd je nevyhnutný len na začiatku procesu čistenia za účelom ohriatia vody a ďalej už používate iba vodu z vodovodného kohútika. Pre dezinfekciu menších priestorov vám úplne postačí pár litrov vody, ktoré dostanú podobu stoviek litrov pary. Práca s parným čističom nie je fyzicky ani časovo náročná a určite ju tak hravo zvládnete. V prípade záujmu však môžete kontaktovať aj špecialistov, ktorí sa zaoberajú profesionálnou dezinfekciou horúcou parou a ďalšími čistiacimi službami.
 
Dezinfekčné služby a dezinfekciu horúcou parou vykonávame na západnom Slovensku v blízkosti nasledovných miest: Bratislava, Malacky, Senica, Trnava, Senec, Pezinok, Trenčín, Žilina, Nitra, Nové Zámky, Dunajská Streda, Komárno, Trenčín, Banská Bystrica, Brezno, Čadca, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad. 

Naše kompletné portfólio nájdete na web stránkach:
www.ibrein.sk
www.perfektnepodlahy.sk
www.tryskaniesuchymladom.sk
www.industrialcleaning.sk
www.bratislavskahavarijna.sk
www.krtkovaniemonitoring.sk

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.