Ekologicky orientovaná čistiaca firma IB Rein je na trhu už od roku 1994, odkedy poskytuje svoje profesionálne čistiace a upratovacie služby širokej verejnosti. Sme zástancovia ekológie a ekologicky orientovaných čistiacich, umývacích a otryskávacích techník, ktoré neznečisťujú prírodu, ani životné prostredie a navyše sú šetrné voči zdraviu ľudí. Medzi naše ekologické postupy patrí vysokotlakové čistenie horúcou vodou a parou, tryskanie sichým ľadom, pieskovanie – otryskávanie sódou a orechovou škrupinkou.  
 
 
 
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ktorý typ postreku na burinu prináša tie najlepšie výsledky, a to bez ohrozenia životného prostredia? Prezradíme vám, čím podobný postrek vyniká, ako v praxi funguje a kde je ho možné aplikovať.


 
  • Postrek na burinu šetrný k prírode?
Určite sa spolu zhodneme na tom, že burina je nechcenou a nevítanou súčasťou každej záhrady, parku, skalky, poľa a iného okrasného alebo pestovateľského priestoru. Prítomnosť buriny dokáže na estetike uškodiť aj tým najupravenejším domácim záhradkám. Nehovoriac o tom, že môže mať negatívny vplyv na posadenú úrodu alebo byť magnetom na rôzne škodce. Postreky na burinu existujú už dávno, štandardne sa však skladajú z chemických látok, ktorým by sme sa mali vyhýbať nielen s ohľadom na ekológiu, ale aj naše zdravie. Už nejaký ten čas totiž neplatí, že postrek na burinu musí byť len klasickým prípravkom na chemickej báze, ale môže naopak pozostávať z výhradne ekologického riešenia, nezaťažujúceho prírodu, ani rastlinstvo.
 
  • Ekologický postrek na burinu
Alternatívou dnešnej doby v oblasti likvidácie buriny je predovšetkým bio postrek na burinu, ktorého tajomstvo úspechu sa ukrýva v aplikácii horúcej vody s pary prostredníctvom špeciálnej vysokotlakovej čistiacej techniky. Takou technikou disponuje naša firma IB REIN, v ktorej sme zaradili do nášho širokého portfólia služieb popri rozličných čistiacich a upratovacích službách tiež odstraňovanie buriny horúcou vodou.
 
Túto službu poskytujeme tak pre súkromných majiteľov, ako aj verejnú sféru, pričom je dostupná v rámci mnohých miest a obcí Slovenska. Náš ekologický postrek na burinu je ideálnym doplnkom ďalších služieb ekologického charakteru, akými sú napríklad čistenie suchým ľadom, čistenie solárnych panelov, parné čistenie, diamantové čistenie podláh, hydrosanácia a ďalšie.
 
  • Na čom by ste si mali dať záležať
Prostredníctvom horúcej vody dokážeme odstrániť mastnotu, odolné a silné znečistenie aj burinu zo záhrad, parkov, peších zón a ďalších verejných, ale i súkromných priestranstiev. Roky praxe a našich skúseností nás presvedčili o tom, že najlepší postrek na burinu nemá s chémiou nič spoločné. Jeho efektívnosť spočíva v dôkladnom kropení buriny, pri ktorom si dávame záležať na tom, aby sa horúca voda dostala až ku koreňom neželanej rastliny. Precíznosť je dôležitá, aplikácia horúcej vody len na vrchnú časť rastliny by totiž nebola dostatočná a mala za následok ďalší rast buriny na našom pozemku.
 
V snahe dosiahnuť čo najlepšie výsledky je ideálne vykonať postrek na burinu pred sadením, čím znížime riziko poškodenia našej úrody, respektíve kvetinových záhonov. Našu prácu a konkrétny postup dokážeme prispôsobiť tomu, ktorému konkrétnemu druhu buriny čelíme. Niektoré rastliny sú totiž odolnejšie ako iné a tak musia byť kropené opakovane, zatiaľčo pri iných je krátka jednorázová aplikácia horúcej vody s parou viac než dostatočná. Výsledky sa každopádne dostavia v priebehu piatich dní od vykonania odstraňovania buriny a dôkazom úspešne vykonanej práce je zožltnutá burina.
 
Aby bola likvidácia buriny v našom podaní ešte účinnejšia, máme k dispozícii rôzne nadstavce pre našu techniku, ktoré vyberáme nielen v závislosti od druhu buriny, ktorej čelíme, ale aj s ohľadom na okolitý terén. Tým pádom si dokážeme poradiť tak s burinou v okolí rodinných domov, ako aj na poliach, v sadoch, viniciach, v parkoch, záhradkárskych oblastiach či verejných priestranstvách.
 

Ak chcete zatočiť s burinou ekologicky a šetrne voči prírode a životnému prostrediu sme plne k dispozícii v nasledovných mestách a v ich okolí: Bratislava, Malacky, Holíč, Senica, Skalica, Myjava, Pezinok, Modra, Senec, Šamorín, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Veľký Meder, Sereď, Šaľa, Nitra, Komárno, Trenčín, Hlohovec, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Púchov, Bytča, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levoča, Levice, Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Handlová, Čadca, Detva, Rimavská Sobota, Rožňava, Revúca, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Dubnica nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Brezno, Dolný Kubín, Trebišov, Kysucké Nové Mesto, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Humenné, Bardejov, Vranov nad Topľou, Snina.

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.