V dnešnej dobe je normálne rarita nájsť kvalitnú remeselnícku silu, ktorá urobí profesionálnu prvotriednu prácu a dotiahne si veci do perfektného konca. Stávajú sa prípady, kedy si robotník nedotiahne prácu a potom to treba ešte naprávať. Stretli sme sa s prípadmi, kedy sa napríklad cementovina prilepila „zažrala“ na dlažbu alebo fasádu alebo špárovačka sa usadila na dlažbe a dalo sa to odstrániť len chemicky spolu s výkonným strojom. Rovnako aj bol prípad, kedy silikón priľnul k dlažbe a nešlo to mechanicky odstrániť. 
 

 
Vo všetkých týchto spomínaných prípadoch vám vieme vo firme IB Rein poskytnúť našu odbornú radu a služby, ktorými naša firma disponuje už dlhé roky a vie si poradiť aj s inými prípadmi v tejto oblasti. Je viacero možností, ako takéto situácie vyriešiť v zákazníkov prospech. Všetko záleží od okolností a poškodeného miesta. Tu Vám opíšeme, aké sú možnosti čistenia pri odstraňovaní cementových nánosov:

Formy čistenia
Prvá možnosť je čistiť takéto cementové nánosy napríklad za pomoci parného čistenia v spojení s chémiou na to určenou. Takéto čistenie je vhodné pri podlahách a pri menších plochách.

Druhým riešením je vysokotlakové čistenie, ktoré je z týchto možností najsilnejšie a je nekompromisné pre špinu a usadeniny, ale zároveň so sebou prináša isté negatíva vo forme druhotného produktu, akým je voda. Preto je najvhodnejšie to použiť len v exteriéri a aj to nie hocikde. Všetko závisí od okolia.

A posledným riešením a zároveň zlatou strednou cestou je čistenie otryskávaním so suchým ľadom. Je to spôsob, ktorý neprináša nijaký druhotný produkt, ktorý by znečisťoval okolité prostredie a zároveň je dostatočne silný, aby odstránil aj tie najhoršie nečistoty. A rovnako je šetrný k podkladu, na ktorom sa nečistota usadila.

Čistenie suchým ľadom pracuje na báze otryskávania nečistôt z povrchov, tak že ich v -79 stupňovej teplote zmrazí a tlakom peliet ich „odlupne“ z povrchu, pričom samostatný povrch sa neznehodnotí. Kvalitný ľad pre tieto služby je taký, kedy jeho životnosť nepresiahne 48 hodín. K samotného otryskávaniu je potrebný ešte výkonný stroj a kompresor, ktorý vytvára pridružený potrebný tlak.



Firma IB Rein robí aj čistenie drevených trámov suchým ľadom:


Naše služby sú mierené pre územie západného Slovenska: Malacky, Bratislava, Nitra, Trenčín, Nové Zámky, Žilina, Trnava, Senica, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Prešov, Čadca, Banská Bysrica, Brezno. 

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.