Čím ďalej, tým viac sa vo svojom okolí stretávam s problémom o uhniezdení holubov na balkóne. Najmä tu v Bratislave sa tento problém dosť rozrastá, pretože títo vtáci si navykli uhniezďovať sa na neobývaných balkónoch a keď ich odtiaľ niekto vyhodí, tak sa len presťahujú na ďalší, kde znepríjemňujú svojou existenciou kľudne aj celú bytovku. A keďže sú tieto zvieratá zákonom chránené je len veľmi málo možností, ako sa ich zbaviť a nedoplatiť na to.
 


Čo môžu spôsobiť?
Okrem estetického problému, tu vzniká aj problém kvôli ochrane vlastného zdravia. Holuby sú totiž prenášačmi rôznych chorôb, ako napríklad, ochorenie pľúc, salmonelóza, toxoplazmóza, trichomoniáza a rôzne iné druhy alergií, i mnohé ďalšie. Rovnako aj sa môže vyskytnúť rozšírenie rôznych drobných nechcených chrobáčikov podobných plošticiam (kliešťovec holubí).
 
Dôležité je čistenie a dezinfekcia
Pre vyčistenie takéhoto balkóna, vám zrejme nebude stačiť bežný čistiaci prípravok a navyše, nie je vhodné to čistiť bez ochranného odevu. Je nutné to vyčistiť od samého základu špiny, kde využijeme silnú chémiu, ktorá dané fekálie úplne rozpustí a následne to povysávame. Z povrchu potom musíme danú chémiu do poslednej kvapky vymyť a celý priestor samozrejme vám aj vydezinfikujeme nezávadným prípravkom pre ľudí. Je to z dôvodu, aby sme zničili aj posledné zbytky baktérií, ktoré sa tam mohli nahromadiť a aby sme predovšetkým ochránili zdravie vás a vašich najbližších. Vo firme IB REIN sme pripravení čeliť aj takýmto problémom a čo je hlavné, sme na to plne vyzbrojený a radi vám naše služby poskytneme.

Máte záujem o naše služby? Neváhajte nás kontaktovať

Vedeli ste že realizujeme čistenie podláh a povrchov? Viac nájdete na www.perfektnépodlahy.sk


 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.