Umývanie a čistenie chodníkov prevedené v kameninovej dlažbe môže byť veľmi náročné. Podlahy na námestiach miest a obcí vieme čistiť horúcou vodou. Radi by sme vám napísal malý blog, aby ste mali určitý prehľad. Blog obsahuje naše praktické zkúsenosti. Naša firma IB REIN ponúka profesionálne čistiace práce zamerané na čistenie kameňa a kamenných podláh. Sme spoločnosť, ktorá odstraňuje žuvačky, vodný kameň a mastnotu. Orientujeme sa na niektoré špecifické čistiace služby. Pre komunálnu sféru ponúkame zametanie a čistenie ulíc. Novinkou v našom sortimente je dezinfekcia povrchou parou



Kameninová dlažba je veľmi náročná na čistenie. Existuje mnoho chemických prostriedkov na kameň, niektoré fungujú a iné nie. Všetko záleží od typu kameninovej podlahy. Kameň má určitú špecifickú štruktúru, kde sa nám špina, prach, olej a iné znečistenie dostávajú do pórovitých medzier. A práve tu vzniká problém...... . Umývací automat na kameň je dobrou voľbou, no nemusí byť prospešný. Krútiaci moment disku sa totiž nedostane do maličkých špár a tým pádom je výsledok takmer nulový. Pri valcovom prevedení umývacieho automatu sa vieme dostať do zákutí malých medzierok, no veľké veci nedokážeme.

Čo nám skutočne funguje pri čistení námestí a exteriérových podláh?
Čistenie kameňa alebo iných podláh v mestách, obciach a v celej komunálnej sfére vieme riešiť horúcovodným tlakovým čističom. Na prvý pohľad nápad pracný, no zato efektívny. Používame plošné čističe, ktoré majú zo spodnej časti trysky. Vodu nastavíme na 90 stupňov a silný tlak približne 140 barov zo spodnej časti plošného čističa nám špinu rozpustí. Vodu zotrieme do kanála alebo použijeme plošný čistič aj s odsávaním. 

Prečo funguje na čistenie para/horúca voda a nie umývací automat pri kameninovej dlažbe? Vysvetlenie je úplne  jednoduché. Horúca voda až para má silný čistiaci účinok. Čistiaci efekt znásobuje rotačný rádius trysiek zo spodnej časti. Na čistenie kameňa potrebujeme teda silný tlak vody, horúcu vodu, plošný čistič a hlavne poriadny výkon tlakového stroja.

Čistenie podláh, odstraňovanie žuvačiek, čistenie kameňa a kamenných povrchov realizujeme pre nasledovné mestá a ich okolia: Bratislava, Malacky, Senica, Myjava, Pezinok, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Komárno, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levice, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Čadca, Rimavská Sobota, Hlohovec, Skalica, Zlaté Moravce, Banská Štiavnica, Piešťany, Brezno.

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.