ČISTENIE A DEZINFEKCIA PROTI VÍRUSOM
 
Z nasledujúceho článku sa dozviete, aké čistiace a dezinfekčné metódy vám dávame k dispozícii a v akých priestoroch ich možno aplikovať. Prezradíme vám tiež, čím naše služby vynikajú a kedy vám môžu byť nápomocné. Firma IB REIN poskytuje profesionálne čistiace služby zamerané na čistenie a dezinfekciu proti vírusom. Posktujeme kvalitné služby od roku 1994. Dezinfekciu aplikujeme pre firmy a priemyselné haly. 



Čo vám v oblasti čistenia a dezinfekcie ponúkame?
V rámci našich čistiacich služieb vykonávame široké spektrum činností, vrátane dezinfekcie vnútorných priestorov, ako sú napríklad kancelárie, pivnice alebo podzemné parkoviská. Spoliehame sa pritom na overené a kvalitné dezinfekčné prostriedky špeciálne určené na likvidáciu baktérií, vírusov a rozličných mikroorganizmov prenášajúcich nebezpečné choroby. Nezabúdame dezinfikovať ani miesta dotyku, teda oblasti, s ktorými prichádza pravidelne do kontaktu väčšie množstvo ľudí.



Obzvlášť vlhké prostredie pivničných priestorov vytvára ideálne podmienky pre rozmnožovanie choroboplodných zárodkov a preto je potrebné venovať jeho dezinfekcii primeranú pozornosť a to hlavne v prípade, že daná pivnica bola v minulosti opakovane zatopená a následne nebola podrobená dôkladnému čisteniu. Z čias zatopenia sa v nej až do dnešnej doby mohol navyše zachovať prenikavý pach, ktorý je možné tiež odstrániť prostredníctvom dezinfekcie podobne ako špinu v ťažšie dostupných miestach.

Ktoré metódy sú v praxi najvyužívanejšie?
Čo sa týka dostupných čistiacich a dezinfekčných služieb za účelom odstránenia vírusov, voľba konkrétnej služby závisí v prvom rade od plochy priestoru, ktorý máme v úmysle vyčistiť respektíve dezinfikovať. Platí, že v prípade priestorov s rozsahom do 100 metrov štvorcových môžete využiť dezinfekciu horúcou parou, ktorá je vysoko efektívnym, ekologickým a praktickým riešením pre znečistenie v menšom až v strednom rozsahu. Para spolu so svojim kondenzačným účinkom si dokáže poradiť tak s vírusmi, ako aj s baktériami, mikróbami, hubami a plesňami, ktorých živnou pôdou sú už spomenuté vlhké pivnice.

Pokiaľ pre zmenu potrebujete čistiť priestor väčšieho rozsahu prípadne lokalitu, v ktorej sa postupom času nahromadilo väčšie množstvo odolnej špiny, odporúčame vám zas spoľahnúť sa na čistenie suchým ľadom. To sa na rozdiel od niektorých alternatívnych metód nespája so vznikom dodatočného odpadu alebo hromadenia odpadovej vody, keďže dané čistenie funguje na báze špeciálnych peliet zo suchého ľadu, ktoré po dopade na čistený povrch nadobúdajú podobu plynu.

Či už hovoríme o čistení alebo otryskávaní suchým ľadom, v oboch prípadoch ide o modernú a pokrokovú metódu, s ktorej aplikáciou v praxi máme už dlhoročné skúsenosti. Popri samotnom čistení sa spája aj s dezinfekčnou funkciou, čo v súčasnej dobe určite oceníte. Nezáleží pritom, či sa zaujímate o čistenie pivníc, v ktorých máte uložené nástroje a náradie každého správneho domáceho kutila alebo by ste naopak radi vyčistili pivnicu, v ktorej skladujete materiál citlivý na zvýšenú vlhkosť, sudy obsahujúce víno či rôzne iné suroviny. Čisteniu pivníc s pomocou suchého ľadu sa venujeme napríklad v rodinných domácnostiach, bytových jednotkách, firemných budovách či súkromných chalupách.

V neposlednom rade vykonávame v externom prostredí čistenie a dezinfekciu horúcou vodou. Naše profesionálne vysokotlakové čističe produkujú vysoký tlak vody (500bar) a pomocou horúcej vody vieme dezinfikovať ulice, námestia a rôzne iné povrchy v externom prostredí. 



Na záver je vhodné pripomenúť, že tak dezinfekcia horúcou parou, ako aj čistenie suchým ľadom sú dve metódy značne šetrné k čistenému povrchu a preto sa počas dezinfekcie nemusíte obávať poškodenia čistených priestorov. Pre svoje správne fungovanie sa navyše nepotrebujú spoliehať na žiadne chemické alebo čistiace prípravky s negatívnym dopadom na životné prostredie, čo zákazníci s ekologickým cítením určite ocenia.
 
Dezinfekcia priestorov je realizovaná na území zápaného Slovenska alebo v nasledovných mestách a ich blízkych okoliach: Bratislava, Malacky, Senica, Trnava, Senec, Pezinok, Trenčín, Nitra, Žilina, Nové Zámky, Dunajská Streda, Komárno, Banská Bystrica, Brezno, Dolný Kubín, Čadca, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Prešov.  

Naše kompletné portfólio nájdete na web stránkach
www.ibrein.sk
www.perfektnepodlahy.sk
www.tryskaniesuchymladom.sk
www.industrialcleaning.sk
www.bratislavskahavarijna.sk
www.krtkovaniemonitoring.sk

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.