Profesionálna čistiaca firma IB Rein ponúka vo svojom portfóliu čistenie chodníkov, námestí, fontán a sôch. Vieme odstraňovať žuvačky, olej, silnú mastnotu, stopy po alkohole a iné silné znečistenie, ktoré poškodzuje podlahu. V krátkom blogu by sme vám chceli napísať zopár postrehov, odporúčaní z našej praxe. Naša firma ponúka rôzne typy služieb, ktoré využijeme v komunálnej sfére, v priemysle ale aj pri internom alebo externom facility manažmente budov. 

Sme firma, ktorá je založená na upratovaní a čistiacich prácach v priemysle a pre budovy. 

Čistenie námestí v centre miest
Naše námestia v centre veľkých miest ako je Bratislava, Trnava, Senec, Pezinok, Košice, Prešov, Žilina a iné sú často znečistené. Na pracovnej ceste v Austrálii sme boli svedkom, ako sa udržuje poriadok a čistota. Každý deň sa používal umývací automat na čistenie verejných plôch. Nehovoriac o námestiach, kde musel byť luxusný poriadok. To by bola bomba, aby sa naše municipality starali o verejnú čistotu tak ako na druhom konci sveta. Naše námestia vieme čistiť aj u nás doma. Silné tlakové čističe, umývacie automaty a chémia odstraňujú všetko, čo im príde do cesty. Potrebujeme od vás pripojenie na 380 V, vodu a odtok. Silné kartáče vedia rozpustiť aj tú najnepoddajnejšiu špinu.

Postavebné zametanie ulíc. Prach špina, masívne znečistenie vieme odstrániť špičkovou zametacou technikou. 




Odstraňovanie fľakov, žuvačiek a olejových škvŕn z podláh
Žuvačka je ľahko odstrániteľná tlakovým čističom. Má ale jednu veľkú nevýhodu. Ostáva po nej biely fľak, ktorý ide veľmi ťažko vyčistiť. Riešenie vidíme len v používaní horúcej vody približne 85 stupňov, aby sme mohli tieto pozostatky žuvačky odstrániť. Olej je savá látka zapustená pod povrchom a vždy nám môže ostať nejaká tá stopa. Ďalšou verziou je používanie suchého ľadu. Tu by mohol byť efekt ešte vyšší. 

Čistenie a zametanie v komunálnej sfére


Čistenie fontán, sôch a historických pamiatok
Fontána je plná vodného kameňa a na čistenie by sme mali používať suchý ľad alebo paru. Suchý ľad má veľmi veľkú výhodu v tom, že pelety sublimujú. Efekt čistenie suchým ľadom je 100%. Lacnejšou verziou, pracnou ale zato tiež veľmi efektívnou je čistenie parou. Para veľmi dobre odstraňuje vodný kameň, silné usadeniny a dodáva pekný vzhľad. Preto parné čistenie odporúčame aj na sochy a historické pamiatky. U nás si môžete parné čističe aj požičať. 

Zametanie, kosenie a údržba cesty
Firma IB REIN vykonáva čistenie, zametanie, kosenie a údržbu ciest. Pracujeme pre mestá a obce, súkromnné firmy, taktiež aj pre priemyselné parky. Vieme zametať a čistiť v jednom kroku. Odstraňujeme žuvačky a burinu horúcou vodou. Dokážeme kosiť veľké plochy a starať sa o zeleň na verejných a súkromných priestranstvách. 



Čistenie miest, ulíc, fontán, dezinfekcia verejných priestranstiev je vykonávana pre celé územie SR:
Bratislava, Malacky, Senica, Myjava, Pezinok, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Komárno, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Košice, Michalovce, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Spišská Nová Ves, Levice, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Čadca, Rimavská Sobota, Hlohovec, Skalica, Zlaté Moravce, Banská Štiavnica, Piešťany, Brezno.
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.