Požičovňa vysávačov Kärcher na nebezpečný odpad a azbest
 
Každý človek prichádza do styku s vysávačom, lepším, horším....  Primárnou úlohou vysávača je nasať nečistoty a udržať ich v sebe. Bohužiaľ väčšinu ľudí zaujíma len aby vysávaš silno ťahal a čo sa deje s prachom ďalej už nevidia. Dobrý vysávač okrem toho, že jeho konštrukcia umožňuje dobré prúdenie vzduchu a tým aj strhávanie nečistôt musí mať aj ďalšie vlastnosti. Kvalitné príslušenstvo dostupné aj po rokoch, dostupnosť vreciek na prach, manévrovateľnosť, odolný kábel  - častá porucha je zlomený kábel  a dôležité sú filtre a tesnosť vysávača. 

Naša firma prevádzkuje od roku 1994 predaj a požičovňu profesionálnej čistiacej techniky Kärcher. Disponujeme kamennou predajňou a servisom. Nájdete u nás dostatok náhradných dielov a príslušenstva. Pre záujemcov o požičovňu techniky ponúkame kvalitnú požičovňu Kärcher strojov



 
Prach a hlavne ten jemný je zdraviu škodlivý. Preto je kvalitný vysávač veľmi dôležitý pri každodennej práci. Podľa prachovej triedy sú označované aj profesionálne vysávače.
 
Prachová trieda max stupeň priepustnosti Použitie
L do 1 % vápenatýa sádrový prach
M menej ako 0,1 % drevný, keramický prach, prach z laku, plastov
H menej ako 0,005 % pleseň, baktérie, formaldehyd, rakovinotvorný prach ako uhlie olovo, kobalt...
Azbest menej ako 0,005 % azbestový prach napr. z akumulačných pecí, protipožiarnych stien
Explozívny prach dodatočné požiadavky papierový, múčny prach, prach kovy napr. hliník
 


 
Vysávače Kärcher hravo spĺňajú triedu L (ich filtre sú certifikované dokonca na triedu M minimálne). Pokiaľ denne pracujete s prašným materiálom, odporúčame použiť vysávače triedy M, alebo dokonca H. A to čo je na Slovensku zatiaľ ešte len niekde v zárodku, je použitie vysávačov so stupňom ochrany pre azbest pri vysávaní azbestových prachov. Ľudia si stále neuvedomujú, koľko takého jemného prachu vdýchnu pri práci, takže nepoužívajú kvalitné ochranné pomôcky a už vôbec nie náradia pre to určené.



K takémuto vysávaču je dôležité tak isto použiť aj prachové vrecká na nebezpečná odpad, ktoré pri správnej manipulácii neprepúšťajú nebezpečný prach. Vrecká nie sú z tkaniny alebo papieru, ale z materiálu podobnému igelitu, majú len malý prieduch s filtrom pre prúdenie vzduchu a po naplnení sa dajú bezpečne uzavrieť. Samozrejme nesmieme zabúdať na bezpečnú likvidáciu. Takýto odpad rozhodne nepatrí do smetného koša pri vašom dome. Takže chráňme si naše zdravie pri práci, používajme kvalitné náradie a príslušenstvo, lebo obchádzaním bezpečnosti škodíme najviac sami sebe.

Prenájom vysávačov na nebezpečný odpad, azbest ponúkame v nasledovných  mestách: 
Bratislava, Malacky, Senica, Myjava, Pezinok, Senec, Galanta, Dunajská Streda, Trnava, Nitra, Komárno, Trenčín, Považská Bystrica, Žilina, Poprad, Prešov, Banská Bystrica, Martin, Prievidza, Zvolen, Nové Zámky, Levice, Lučenec, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Topoľčany, Čadca, Rimavská Sobota, Hlohovec, Skalica, Zlaté Moravce, Banská Štiavnica, Piešťany, Brezno, Skalica, Sereď, Šamorín, Šaľa, Považská Bystrica,

 
Ak máte záujem o naše služby alebo si neviete rady pri čistení, tak nás neváhajte kontaktovať.